29 / 08 / 2024

De 5 voordelen van een rond vloerkleed

Het inrichten van een ruimte is een proces waarbij creativiteit en eigenheid naar voren komen. Met de inrichting van een ruimte laat je zien wat je mooi vindt en geef je gasten op een andere manier een kijkje in jouw persoonlijkheid.

Bij het inrichten kan een vloerkleed een uitstekende toevoeging zijn. Het voegt net even dat beetje extra sfeer toe in een ruimte. In deze blog staat een rond vloerkleed centraal en specifiek de voordelen daarvan. Waarom kiezen voor een rond vloerkleed?

1. Voeg vloeiende lijnen toe

Allereerst verbreekt een rond vloerkleed de harde en strakke lijnen in een kamer. Door de vloeiende ronde lijnen worden deze doorbroken en oogt de ruimte vriendelijker en uitnodigender. Het ronde vloerkleed heeft een speels effect over zich heen wat hierbij goed tot zijn recht komt.

2. Een top combinatie

Wanneer al gekozen is voor ronde of ovale meubels dan kan een rond vloerkleed dit positief stimuleren. De vormen vullen elkaar dan op een goede manier aan. Een rond vloerkleed is dus niet alleen een goede optie wanneer vooral gebruik is gemaakt van strakke en harde lijnen, maar ook wanneer voor vloeiende, organische lijnen is gekozen.

 

Imperial  Imperial

 

3. Laat je ruimte groter lijken

Een derde voordeel van een rond vloerkleed is dat het de kamer groter laat lijken. De ruimte is minder verdeeld in zogenaamde ‘blokken’ en de verschillende gedeeltes in de kamer vormen een eenheid. Dit zorgt er voor dat de kamer ruimtelijker oogt.

 

4. Perfect voor kleine of lastig in te richten ruimtes

Wanneer we kijken naar kleine of lastig in te richten ruimtes, biedt een klein rond vloerkleed vaak een ideale oplossing. Een rond klein vloerkleed staat bijvoorbeeld heel leuk naast het bed in de slaapkamer. Maar ook op een kinderkamer staat dit super gezellig en warm.

Doordat onze vloerkleden op maat gemaakt kunnen worden en wij vele standaardmaten in het assortiment hebben, kan voor iedere soort ruimte een rond vloerkleed gekozen worden. Dit varieert dan van grote ronde vloerkleden tot in dit geval een klein rond vloerkleed. Wees creatief en leg eens een vloerkleed op een andere plek neer.

 

Destino rond   Chester rond

 

5. Bij iedere interieurstijl

Het laatste voordeel van een rond vloerkleed is dat het bij alle interieurstijlen goed past. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een moderne of een klassieke inrichting. Met een rond vloerkleed kun je net die ene twist geven aan een stijl. Ook met de keuze van de kleur van een rond vloerkleed kun je goed bij de desbetreffende stijl blijven of juist een beetje afwijken naar eigen smaak.

 

 

 

Ben je nog niet overtuigd?

Wanneer je nog steeds niet overtuigd bent van een rond vloerkleed, dan kun je altijd nog kiezen voor een rechthoekig, organisch of ovaal vloerkleed. Vloerkleed Lunar is een mooi voorbeeld van een vloerkleed in organische vorm.

Een andere vorm, waar je wellicht niet zo snel aan denkt, is een vierkant vloerkleed. Dit kan bijvoorbeeld een vloerkleed van 200x200 cm of 250x250 cm zijn. Dit is ook weer net wat anders dan een rechthoekig vloerkleed, waardoor je een leuke draai geeft aan het interieur.

Ben je helemaal creatief, dan is de optie van een op maat gemaakt vloerkleed wellicht wat voor jou? Zo kies je zelf de precieze maat die perfect staat in de ruimte.