03 / 10 / 2024

In de kijker: onze dieren vloerkleden

Dierenprints zijn al heel lang in de mode en dat ze dat ook blijven is een feit. Door de veelzijdigheid passen dierenprints bij uiteenlopende stijlen en zo zijn ze ook op het gebied van interieur erg geliefd.

Een meubelstuk of accessoire met een dierenprint kan dienen als een echte eyecatcher. Kijk bijvoorbeeld naar een minimalistisch interieur. Daarbij geeft een dierenprint de ruimte een boost en voegt het net dat stukje extra toe.

Door de eindeloze mogelijkheden kun je het zelf zo gek maken als dat je wilt. Bij Floorpassion hebben we een aantal prachtige vloerkleden met een dierenprint. We zullen er een aantal uitlichten in deze blog.

Out of Africa: panterprint in de spotlight

We beginnen met ons populaire vloerkleed Out of Africa. Dit is een levendig panterkleed wat ontworpen is met Fred van Leer. Dit dieren vloerkleed is geproduceerd volgens een speciale weeftechniek genaamd Jacquard. Door deze speciale jacquard weeftechniek ontstaat een fijngeweven vloerkleed.

Vloerkleed Out of Africa heeft een bijzonder detail: een litteken. Dit kleine litteken voegt niet alleen een mooi en authentiek element toe aan het vloerkleed, maar het versterkt ook het natuurlijke en dierlijke karakter van het ontwerp.

Ons Out of Africa vloerkleed is beschikbaar in rechthoekige of ronde vorm en heeft zelfs een bijpassend kussen!

Rechthoekig Out of Africa vloerkleed  Rond Out of Africa vloerkleed

Zebra vloerkleed Serengeti

Dan gaan we door naar dierenprint zebra! Hier hebben we een prachtig vloerkleed voor ontworpen, namelijk de Serengeti. Ook dit is in samenwerking gedaan met Fred van Leer, om tot een geliefd vloerkleed te komen.

Door gebruik te maken van zebraprint heeft dit vloerkleed een speelse en natuurlijke uitstraling.

De onderlaag van dit vloerkleed is geweven in een mix van natuurlijke bruintinten, afgewerkt met een subtiel gouddraadje. De bovenliggende patronen zijn geweven in een zwarte kleur. Dit zorgt voor een warme en stijlvolle uitstraling met een hoog contrast.

Vloerkleed Serengeti is net als de Out of Africa ook beschikbaar op maat. Dit betekent dat je iedere gewenste maat kunt bestellen, waardoor het vloerkleed naadloos aansluit bij de inrichting.

De Serengeti is beschikbaar in rechthoekige, of ronde vorm en heeft een bijpassend kussen. Hoe leuk is dat!

Serengeti vloerkleed

Organische vormen: helemaal in!

Als we kijken naar vloerkleden met dierenprints dan springt de Masai Mara er boven uit. Dit is een te gek zebra vloerkleed en toch anders dan de Serengeti die we hiervoor benoemt hebben. De Masai Mara heeft als unieke element dat het een Ellips vorm is. Dit geeft de ruimte een andere dynamiek en voegt een bepaalde zachtheid toe aan het interieur.

Organische vormen zoals de ellips vorm zijn helemaal in en wij snappen wel waarom! Ga een keer voor een andere vorm dan de standaard rechthoekige of ronde vloerkleden en kies voor Masai Mara.

Ellips vloerkleed Masai Mara in woonkamer  Ellips vloerkleed Masai Mara in woonkamer

De mogelijkheden zijn oneindig

Dat de populariteit van vloerkleden met een dierenprint nog steeds aanwezig is en zal blijven, is duidelijk. Het zijn fijne vloerkleden die kunnen bijdragen aan het maken van een statement in het interieur. Mocht je toch nog twijfelen over een dieren vloerkleed, dan kun je ook overwegen om voor een vloerkleed met een natuurlijke look te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een sisal vloerkleed van Floorpassion, zoals vloerkleed Premium. Deze is gemaakt van 100% sisal en heeft varianten met een natuurlijke uitstraling.

Of ga voor een van onze synthetische kleden. Deze hebben als voordeel dat ze duurzaam zijn vanwege het slijtvaste karakter en dat ze intensief gebruikt kunnen worden. Daarnaast is dit vaak een betaalbare optie. Voor welk kleed je ook gaat, ons grote XXL assortiment heeft voor ieder wat wils. Ontdek de collectie en laat je inspireren!