29 / 08 / 2024

Maak kennis met onze patchwork vloerkleden

Waarom kiezen, als je kan combineren? Bij een patchwork vloerkleed wordt dit zeker gedaan. Een patchwork vloerkleed bestaat namelijk uit diverse stukken, ook wel ‘lapjes’ genoemd. Deze verschillende stukken zijn aan elkaar gezet en variëren in patroon en kleur.

Op deze manier kun je een mooie combinatie maken van bijvoorbeeld een bepaald kleurenpallet of een aantal designs die mooi bij elkaar staan.

Wat heeft jouw voorkeur?

De lapjes samen vormen een prachtig vloerkleed met een artistieke uitstraling. Écht even wat anders. Dit zegt niet dat je voor een druk patchwork vloerkleed moet gaan. Je kunt het ook rustig houden met een minder opvallend patroon of een rustig kleurenpallet, zoals bij vloerkleed Chatel 21. De mogelijkheden met patchwork vloerkleden zijn eindeloos.

 

 

Wanneer we kijken naar de interieurstijlen waar een patchwork vloerkleed goed bij past, dan zien we een groot aanbod. Een patchwork vloerkleed heeft namelijk iets weg van een vintage vloerkleed, maar dan als nieuw. Ook hebben sommige varianten kenmerken van een Oosters kleed, zoals de Barcelona of de Sofia. Het is in ieder geval zeker dat een patchwork vloerkleed goed past bij zowel een traditionele als moderne stijl.

     

Hoe wordt een patchwork vloerkleed gemaakt?

Een patchwork vloerkleed wordt bij Floorpassion vaak jacquard geweven of machinaal geweven. Dit zijn weeftechnieken waarbij complexe ontwerpen of patronen tot stand worden gebracht. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van materialen, zoals een polyester kleed waarbij katoen, acryl en chenille zijn toegevoegd.

  

Acryl zorgt ervoor dat het vloerkleed onderhoudsvriendelijk is en draagt bij aan het behoudt van de kleur. Chenille kenmerkt zich aan de andere kant door de zachte, fluweelachtige structuur. De combinatie van een aantal materialen zorgt ervoor dat een patchwork vloerkleed diverse voordelen bevat. Dit resulteert in een sterk, slijtvast en gemakkelijk te onderhouden vloerkleed.

Een patchwork vloerkleed mooi houden

Een patchwork vloerkleed is weer heel wat anders dan bijvoorbeeld een vloerkleed van wol. Bij ieder type vloerkleed hoort weer een ander advies wat betreft het onderhoud. Bij een klassiek tapijt zoals een patchwork vloerkleed wordt aanbevolen om regelmatig te stofzuigen, met een opzetstukje, maar niet te hard. Ook is het direct verwijderen van vlekken belangrijk. Onthoud daarbij om niet te wrijven maar te deppen.

Bij Floorpassion hebben we veel soorten patchwork vloerkleden, met een variatie in kleurenpallet en design. Daarnaast hebben we ook een organisch vloerkleed, namelijk de Enzo in de vorm ovaal. Dit is een extra variatie op de patchwork vloerkleden wat momenteel een echte trend is.

De organische vormen zijn helemaal in en door dit te combineren met een patchwork vloerkleed, kan genoten worden van zowel natuurlijke, vloeiende lijnen als unieke, kleurrijke patronen.