09 / 10 / 2024

Onze technieken

Bij Floorpassion hebben we verschillende manieren om een breed assortiment aan vloerkleden aan te bieden. Allereerst werken wij samen met geliefde merken zoals Mart Visser. Zijn collecties stralen altijd luxe uit en zijn een uitstekende toevoeging aan ons assortiment. Daarnaast ontwerpen wij ook vloerkleden met bijvoorbeeld Fred van Leer. Deze collectie wordt samen met hem bedacht en uitgewerkt tot realiteit. Deze collecties zijn altijd erg populair en dat motiveert om hiermee door te gaan.

De voordelen van eigen productie

Naast de samenwerkingen hebben we ook een eigen productie waar we diverse kleden zelf maken. Ook wordt de afwerking van veel vloerkleden hier door ons eigen personeel gedaan. Met een eigen productie zitten we er bovenop en kunnen we nog betere kwaliteit en service leveren. De organische vormen zijn hier een voorbeeld van. We brengen steeds meer te gekke vormen op de markt en dit is allemaal mogelijk door ons fijne productieteam die zich iedere dag weer inzet voor het maken van mooie vloerkleden.

productie foto    productie foto    productie foto

Verschillende productietechnieken

Vloerkleden kunnen op verschillende manieren gemaakt worden. Een aantal zullen we in deze blog uitlichten. Te beginnen met geknoopte vloerkleden. Een vloerkleed kan handgeknoopt zijn en dit betekent dat individuele knopen met de hand gelegd zijn, waardoor een vloerkleed tot stand komt. Dit gebeurt vaak bij een wollen vloerkleed en is een arbeidsintensieve techniek. Het voordeel van deze methode is wel de hoogwaardige kwaliteit en de duurzaamheid van het kleed op langere termijn.

Bij Floorpassion hebben we een aantal geknoopte vloerkleden, maar ook een aantal vloerkleden met een geknoopte look. Hierdoor is het een minder tijdrovend proces maar krijg je wel dezelfde uitstraling als een geknoopt vloerkleed.

Getuft of gevlochten

Een andere techniek waarmee een vloerkleed gemaakt kan worden, is tuften. Dit wordt vaak met de hand gedaan en dan heet het een getuft vloerkleed. Tuften is een manier van produceren waarbij een pistool gebruikt wordt om lussen van garen door een doek te schieten. Deze worden daarna vastgezet. Deze techniek is sneller dan knopen, maar levert nog steeds een stevig en mooi kleed op. Tuften is een techniek die vaak gekozen wordt bij zachte hoogpolige vloerkleden.

Een gevlochten vloerkleed komt bij ons niet voor omdat deze moeilijker schoon te maken zijn en minder comfortabel aanvoelen, door de vaak stevigere structuur. Wel hebben we vloerkleden met een gevlochten look. Dit zijn vloerkleden met de uitstraling van een gevlochten vloerkleed maar niet de nadelen ervan. We streven we naar een assortiment met fijne vloerkleden die in de smaak vallen bij onze klanten. Zie hieronder enkele voorbeelden van vloerkleden die getuft zijn.

Close-up foto tufting bij vloerkleed Dime    Close-up foto tufting bij vloerkleed sandro

Machinaal of jacquard geweven

Bij Floorpassion worden veel vloerkleden machinaal geweven, omdat dit een snelle manier van produceren is. Een variant daarop is jacquard geweven, ook dit wordt veel gedaan. Dit is een fijne manier om een geweven vloerkleed met een complex patroon te produceren. Voorbeelden van jacquard geweven vloerkleden zijn onze laagpolige kleden Prosper, Real en Noma. Links is de Prosper te zien en rechts vloerkleed Noma.

Close-up foto jacquard geweven Prosper    Close-up foto jacquard geweven Noma