07 / 10 / 2024

Populaire afmetingen

Vloerkleden zijn er in verschillende maten en de juiste maat kiezen kan een groot verschil maken in niet alleen de uitstraling maar ook de sfeer van een ruimte. Ook bij Floorpassion bieden we verschillende maten aan, zodat het aanbod groot genoeg is en er naar wens gekozen kan worden.

Waar leg je een vloerkleed neer?

Een vloerkleed wordt vaak gekocht om in de woonkamer te leggen. Het is namelijk een ideale manier om de zithoek knusser te maken en aan te kleden. Daarbij wordt vaak gekozen voor een rechthoekig of rond vloerkleed. Deze vormen komen voor in allerlei verschillende maten.

In een woonkamer kan ook op een andere plek een vloerkleed gelegd worden. Dit kan bijvoorbeeld onder de eettafel en dan krijg je al snel een groter vloerkleed zoals een van onze XL vloerkleden. Dit zijn vloerkleden die wij aanbieden in grotere maten. Bij een kleinere eettafel kan juist weer gedacht worden aan een rond vloerkleed. Voor iedere ruimte is er wel een geschikt vloerkleed te vinden. Maar wat zijn dan de populaire maten?

vloerkleed Hampton in de woonkamer

Populaire maten

Een rechthoekig vloerkleed wordt vaak aangeschaft in de maat 160x230 cm of 200x290 cm. Deze maten bieden wij dan ook meestal aan als standaardmaat. Maar niet voor iedereen is dit de gewenste maat en daarom bieden wij zoveel mogelijk kleinere of grotere maten aan, zoals een vloerkleed van 250x350 cm. Door het brede aanbod kunnen meer mensen de gewenste maat kiezen.

Als we kijken naar ronde vloerkleden dan zien we dat de maat 200 cm rond populair is. Dit is een veel gekozen optie om bij de bank in de woonkamer neer te leggen. Andere populaire maten zijn 160 cm rond of 240 cm rond. De keuze wordt vaak gebaseerd op de grootte van de meubels in de ruimte, zoals de bank in de woonkamer. Maar ook de ruimte zelf wordt meegenomen in het besluit. Vaak geldt, hoe groter de ruimte, hoe groter het vloerkleed.

vloerkleed Beach Life rond

Een vloerkleed in de slaapkamer

In een slaapkamer is een vloerkleed ook een uitstekende toevoeging. Hier kan een groot vloerkleed onder het bed gelegd worden. Of ga voor twee kleine ronde kleedjes aan beide zijden van het bed! Waar je de vloerkleden ook neerlegt, het wordt er in ieder geval knusser en warmer van.

Verschillende mogelijkheden

Naast de populaire afmetingen, bieden we ook andere mogelijkheden aan. Wellicht heeft jouw ruimte meer baat bij een vierkant vloerkleed. Ga dan voor een vloerkleed van 200x200 cm of een vloerkleed van 250x250 cm. Mocht je het vloerkleed helemaal op maat willen hebben dan kun je het vloerkleed ook op maat laten maken door ons. Met deze optie kun je helemaal zelf bepalen hoe groot het vloerkleed wordt. De een heeft voorkeur voor een wat groter kleed en de ander vindt het fijner wanneer het vloerkleed perfect past. Door de mogelijkheid om een vloerkleed op maat te bestellen, kun je volledig je eigen voorkeur werkelijkheid laten worden.

Tegenwoordig zijn organische vormen ook helemaal in! Bij Floorpassion bieden we ook diverse organische vorm kleden aan. Bijvoorbeeld vloerkleden Lunar of Hampton Ecru in de vorm Organic. Of denk aan hoogpolig vloerkleed Mystic Drop in druppel vorm. Ontdek de collectie en ga voor jouw favoriete maat en vorm!

Vloerkleed Hampton organic