09 / 10 / 2024

Tips voor het inrichten van de tuin

Een fijn ingerichte tuin heeft op vele gebieden voordelen. Zo draagt het bij aan meer ontspanning en rust. Even ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Ook kan een tuin een verlenging zijn van de woonruimte. Een uitnodigende tuin zorgt ervoor dat je vaker buiten gaat zitten en er tijd doorbrengt. Dit kan alleen zijn of samen met vrienden of familie. Een knusse tuin nodigt uit tot gezelligheid in de vorm van een barbecue of bijvoorbeeld een feestje.

Om te kunnen profiteren van deze voordelen, moet een tuin eerst gezellig ingericht worden. In deze blog staan tips voor het inrichten van je tuin centraal. Daarbij kijken we specifiek naar onze buitenkleden, die een perfecte toevoeging zijn om de tuin nog leuker aan te kleden.

Vloerkleed Soleil in buitenruimte    Vloerkleed Soleil in buitenruimte

De perfecte toevoeging: een buitenkleed

Een vloerkleed kan helpen bij het toevoegen van sfeer aan een ruimte maar ook in een tuin is dit zeker een mogelijkheid! Ga dan wel voor één van de vloerkleden die specifiek zijn ontworpen voor in de tuin, ook wel een buitenkleed genoemd. Deze zijn speciaal ontworpen om buiten neer te leggen. Is het mooie weer voorbij, berg je vloerkleed dan op om deze zo lang als mogelijk mooi te houden en volgend seizoen weer buiten neer te kunnen leggen.

Een goed buitenkleed is weersbestendig en eenvoudig te reinigen. Met weersbestendig bedoelen we dat deze bestand is tegen regen, UV-straling en temperatuurschommelingen. Wil je je buitenkleed zo lang mogelijk mooi houden, geef het dan net dat beetje extra aandacht en leg het kleed vooral buiten wanneer het mooi en droog weer is.

Voor welk buitenkleed ga jij?

Bij Floorpassion hebben we veel verschillende buitenkleden. Deze buitenkleden hebben vaak een neutrale kleur wat goed matcht met de kleuren van de natuur. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een specifieke kleur zoals een taupe kleurig vloerkleed, dan kun je dit eenvoudig met de filters op de website opzoeken.

Vloerkleed Barra in buitenruimte close-up    Vloerkleed Barra in buitenruimte

Voor ieder een geschikte maat

Daarbij hebben we vloerkleden die beschikbaar zijn in kleine maten, zoals een klein vloerkleed van 80 bij 150 cm. Maar ook hebben we extra grote vloerkleden. De Botanique en de Sisal Outdoor zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in de standaardmaten 300 x 400 cm of 400 x 400 cm.

Heb je een afwijkende maat nodig dan onze standaardmaten, kijk dan naar de ‘op maat’ optie. Veel van onze buitenkleden kunnen ook op maat besteld worden, zo past het vloerkleed perfect bij de buitenruimte waar deze komt te liggen. Denk hierbij aan buitenkleden zoals de Prestige, Barra of Napa. Maar ook de eerder genoemde Botanique en Sisal Outdoor zijn op maat te bestellen.

Het up to date houden van ons assortiment

Onze collectie wordt vaak vernieuwd zodat het aanbod inclusiever en groter wordt. Bij buitenkleden zal dit voornamelijk net voor de lente gebeuren, omdat mensen dan vaak opzoek gaan naar een buitenkleed. Ook letten we daarbij op de vormen. We bieden niet alleen rechthoekige buitenkleden aan maar ook hele leuke ronde varianten. We willen zoveel mogelijk mensen blij maken met een van onze te gekke buitenkleden.

Vloerkleed Sisal Outdoor rechthoekig in buitenruimte    Vloerkleed Sisal Outdoor rond in buitenruimte