07 / 10 / 2024

Trending: het Berber kleed

Een Berber vloerkleed was met name in de jaren ’60 en ’70 een populaire keuze en dit is door de jaren heen gegroeid. Ook vandaag de dag wordt nog veel voor een Berber vloerkleed gekozen. Dit komt onder andere door de veelzijdigheid en van het kleed en omdat het bij vele interieurstijlen past.

Bij een Berber vloerkleed staan minimalistische patronen, handgemaakt vakmanschap en natuurlijk materiaal centraal. Het is een populair product vanwege de tijdloze uitstraling en het comfortabele gevoel wat het kleed met zich mee brengt. Een Berber vloerkleed is bijvoorbeeld een mooi vloerkleed voor de woonkamer.

Als we kijken naar de interieurstijlen waarbij een Berber kleed uitstekend past, dan springen er een aantal uit. Allereerst de Scandinavische interieurstijl want dit matcht goed met het minimalistische patroon en de lichte uitstraling. Maar ook bij een Bohemian interieurstijl kan een Berber kleed gebruikt worden. Dit versterkt het speelse en artistieke karakter van de stijl. Zo vormt het een perfecte toevoeging.

Andere stijlen waarbij een Berber kleed goed past zijn de moderne en landelijke interieurstijl. Kortom een veelzijdig en erg geliefd vloerkleed.

Berber vloerkleed  Berber vloerkleed sfeer

Kenmerken van een Berber vloerkleed

Een authentiek Berber vloerkleed is handgemaakt en gemaakt van 100% schapenwol. Dit is een natuurlijk materiaal wat bijdraagt aan de warmte, zachtheid en comfort. Tegenwoordig wordt een Berber kleed ook wel gemaakt van synthetische materialen. Bij Floorpassion hebben we Berber vloerkleden van 100% wol en Berber vloerkleden die een mix bevatten van wol en synthetische materialen.

Vaak bevat een Berber vloerkleed geometrische vormen, ruiten of lijnen. Dit wordt vaak gecombineerd met rustige kleuren. Meestal is de basis wit of crème kleurig en zijn de patronen zwart of bruin.

De voor- en nadelen

Voordelen van dit soort vloerkleden zijn de duurzaamheid en warmte van het product. Doordat het vloerkleed bestaat uit dik wol, geeft het warmte af en dit zorgt weer voor energiebesparing tijdens de koude dagen. Een ander voordeel is de tijdloosheid van het kleed. Zoals eerder genoemd is het een blijvend populair product door de jaren heen. Daarnaast past het bij vele interieurstijlen. Wanneer je interieur smaak verandert, kan het kleed wellicht wel blijven.

Echter zijn er ook een aantal nadelen van het kleed. Het onderhoud is belangrijk bij dit soort kleden omdat wol gevoelig is voor bijvoorbeeld vlekken. Wanneer goed en regelmatig onderhoud uitgevoerd wordt, kun je het kleed langere tijd mooi houden.

De kleden zijn ook vaak duurder wanneer ze handgemaakt zijn. Het voordeel daarvan is wel dat ze met aandacht en precisie gemaakt zijn, wat weer ten goede komt van de kwaliteit.

Berber close-up

Onze Berber vloerkleden

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van Berber vloerkleden uit ons assortiment. Links staat de Nova 12, een luxe hoogpolig wollen vloerkleed in het beige met een symmetrisch patroon. Wil je een ander te gek patroon, ga dan voor de middelste, namelijk de Matan 12. Ook deze zal zeker niet misstaan in het interieur.

Een andere optie is het rechter vloerkleed en dit is de Reva 12. Dit vloerkleed heeft weer een ander patroon en zal ook zeker dezelfde warmte en comfort geven als de andere twee. Deze Berber vloerkleden bestaan voor 100% uit wol, bevatten een symmetrisch patroon en hebben neutrale kleuren. Voor welke ga jij?

Nova 12    Matan 12 Reva 12

Wil je toch een ander vloerkleed, maar wel de luxe uitstraling behouden? Ga dan voor een van onze trendy viscose vloerkleden. Deze passen ook bij minimalistische stijlen en moderne interieurs zoals een Berber vloerkleed, maar zijn toch net even anders. Bekijk onze site voor het gehele assortiment. Dit loopt uiteen van een vloerkleed van 80x150 cm tot een vloerkleed met een afmeting van 300x400. Ook zijn vele kwaliteiten beschikbaar op maat, zodat je zelf kunt kiezen wat de precieze maat wordt.